tietoa palveluista

Palvelut

kruunut ja sillat

Yksittäinen hammaskruunu

Hammaskruunulla tarkoitetaan hampaan näkyvää osaa. Hampaan oma näkyvä osa voidaan korvata keinotekoisella hammaskruunulla. Keinotekoiseen hammaskruunuun päädytään yleensä silloin kun omaa hammasta ei ole esimerkiksi reikiintymisen tai lohkeamisen takia enää tarpeeksi jäljellä. Juurihoidettu hammas on myös monesti syytä kruunuttaa sillä juurhoito heikentää hammasta.

Mikäli omaa hammasta on vielä tarpeeksi jäljellä, hiotaan se ensin pilariksi. Tämän jälkeen otetaan jäljennös, joka lähetetään laboratorioon keinotekoisen hampaan, eli kruunun valmistamiseksi. Materiaalina käytetään yleensä keramiaa. Kun valmis kruunu saapuu klinikallemme, asiakas tulee vastaanotolle ja kruunu sementoidaan pilarin päälle. Tämän jälkeen varmistetaan, että kruunu on oikein purennassa. Joskus kruunua joudutaan hieman hiomaan. Lopputuloksena on kuin uusi hammas. Kruunut kestävät aina muovipaikkoja kauemmin ja tulevat usein edullisemmaksi kuin uusittuihin paikkoihin verrattuna. Kun puuttuva hammas on korvattu, myös purentaongelmat, syömisongelmat ja esteettiset ongelmat häviävät.

Hammassilta

Hammassilta voi olla järkevä vaihtoehto silloin kun hampaita puuttuu yksi tai useampi. Silta tarkoittaa puuttuvan hampaan korvaamista sillalla joka on viereisten ehjien hampaiden varassa. Tämä voi olla parempi ja mukavampi ratkaisu osa-proteesiin verrattuna, sillä silta on kiinteä ja pysyvä ratkaisu. Sillan tukihampaat hiotaan pilareiksi (tapeiksi). Otetaan jäljennös, joka lähetetään laboratorioon keraamisen sillan valmistusta varten. Kun silta saapuu vastaanotollemme, se sementoidaan pilarien päälle. Lopuksi tarkistetaan sillan purenta ja hiotaan tarvittaessa. Kun puuttuvat hampaat on korvattu, myös purentaongelmat, syömisongelmat ja esteettiset ongelmat häviävät.

Process

050 529 0969

Hammaslääkärin PÄivystys

soita kun tarvitset apua